Jia Ruan Bol Masterclass Review – Betrouwbaar of niet?

Maak niet de vergissing om te denken dat je na een Bol Masterclass slapende rijk kunt worden doordat het geld met bakken binnen komt. Geld verdienen met de online verkoop van producten is een geweldige manier om geld te verdienen, maar het succes komt niet vanzelf. Je moet keihard werken en een goede mentale instelling hebben. Dat betekent een mindset, waarin je voor kansen wilt gaan en niet bij de eerste tegenslag bij de pakken neer gaat zitten. Doorzettingsvermogen, creativiteit en gebruik maken van kansen. Daar gaat het om. In deze een Bol Masterclass review leer je hoe je maximaal rendement uit die eigenschappen kunt halen.

N

Goede uitleg

N

Volledige Masterclass

N

Duidelijke content

N

Theorie en praktijk

N

Populair

N

Bonusmateriaal

Wil jij online je geld verdienen?

Waarom de naam Bol Masterclass?

Startende ondernemers die zich met e-commerce bezig gaat houden denken voor een verkoopkanaal niet als eerste aan Bol.com. Ze zullen eerst proberen om zelf een webshop op te zetten om zelf alle touwtjes in handen te hebben. Als je dat belangrijk vindt, moet je dat vooral op die manier doen, maar het kan veel gemakkelijker. Als jij producten wilt verkopen kan dat namelijk via Bol.com. Daar worden tienduizenden producten aangeboden, die bij duizenden verkopers vandaan komen. Sterker nog: Bol.com moedigt verkopers zelfs aan om hun producten via Bol.com te verkopen. Hoe, dat leer je in de Bol Masterclass.

Bol Masterclass Jia Ruan

Eén van de ondernemers die een goede boterham verdient aan de verkoop van producten via Bol.com is Jia Ruan. Hij was een echte pionier op dat gebied en heeft al doende veel fouten gemaakt. Om anderen niet in dezelfde valkuilen te laten trappen heeft hij een Bol Masterclass bedacht. Hij is zeker niet de enige die zo’n Bol Masterclass aanbiedt, maar bij zijn cursus weet je zeker dat de ervaringen die hij met je deelt uit zijn eigen praktijk komen. Dat is beter dan een Bol Masterclass van een docent die de theorie prima begrijpt, maar nog nooit een cent heeft verdiend met e-commerce.

Jia Ruan hamert op de basis

In de Bol Masterclass Rian Juan wordt niet over één nacht ijs gegaan. De Bol Masterclass start met de mentale basis die je als ondernemer van e-commerce moet hebben. Als je na een inspirerende sessie over motivatie en doorzettingsvermogen gaat twijfelen aan je eigen capaciteiten moet je echt nog eens goed nadenken of je wel in deze business wilt gaan werken. Want Jia Ruan benadrukt in de Bol Masterclass herhaaldelijk dat financieel succes op basis van je persoonlijke eigenschappen wordt behaald. Externe factoren kun je wel beïnvloeden, maar als het niet in je zit kun je beter op zoek gaan naar een andere zinvolle invulling van je leven.

Bol Masterclass behandelt het hele traject

Als je die eerste hobbel hebt genomen en ervan overtuigd bent dat jouw attitude geschikt is om op een succesvolle manier een e-commerce bedrijf op te starten, kun je de rest van de Bol Masterclass met vertrouwen tegemoet zien. Jia Ruan behandelt het hele traject, vanaf het vinden van de juiste producten om te verkopen, het inkopen en transporteren naar Nederland en het gebruik van Bol.com als verkoopplatform. De Bol Masterclass stopt niet bij het moment waarop je begint met geld verdienen. Er wordt ook aandacht besteed aan het zoeken naar nieuwe kansen en het opschalen van je bedrijf.

Wil jij online je geld verdienen?

Van gebakken lucht naar concrete stappen

Als je commerciële mensen hoort praten over e-commerce kan dat soms wat vaag over komen. Ze gebruiken over het algemeen vage termen en praten over hypothetische ontwikkelingen. In de Bol Masterclass is dat anders. Er worden veel concrete voorbeelden gebruikt van ondernemers die al succesvolle bezig zijn met e-commerce via Bol.com. Jia Ruan laat hen in videofilmpjes vertellen hoe zij hun doelen hebben gerealiseerd. Hij geeft ook duidelijk aan waarom sommige dingen die zij hebben gedaan goed zijn gegaan, maar is ook eerlijk als hij vindt dat dingen beter hadden gekund. De Bol Masterclass is ingedeeld in vier stappen, die tot succes leiden.

Het begin: op zoek naar een product

Als je producten wilt verkopen kun je die zelf fabriceren. Als e-commerce ondernemer probeer je echter om geld te verdienen aan producten die je zelf goedkoop kunt inkopen en voor een veel hogere prijs verkoopt. Het is de kunst om die producten te vinden. Je leert in de Bol Masterclass allereerst om producten te vinden waar een grote vraag naar is. Dat kan gaan om producten die elders in de wereld erg populair zijn, maar in Nederland nauwelijks worden verkocht. Wees daarbij niet te kritisch. Aan elk product kun je geld verdienen.

Een plek waar je veel uiterst goedkope producten kunt vinden is Aliexpress.com. Een truc om er meteen achter te komen welke producten populair zijn is naar de categorie ‘Bestsellers’ te gaan. Van die producten weet je dat ze erg veel worden verkocht. Daar kies je een product uit waarvan je het idee hebt dat dit in Nederland ook goed zal worden verkocht. Er zijn natuurlijk tal van anderen manieren om een gat in de markt te ontdekken. Ria Juan geeft er in de Bol Masterclass een aantal voorbeelden van.

Bepaal hoe groot de kansen zijn

De Bol Masterclass Ria Juan gaat vervolgens in op het inschatten van de kansen dat het product dat je hebt geselecteerd een verkoopsucces wordt. Daar kun je achter komen door eerst te controleren of het al op bol.com wordt verkocht. Daarna bekijk je of het tussen het aanbod van andere grote platforms te vinden is. Als het nergens wordt verkocht kan het zijn dat je de kip met de gouden eieren hebt gevonden. Maar als het product dat jij wil gaan verkopen al ergens te koop is, is er nog steeds geen man overboord.

De positieve instelling van Jia Ruan is hierbij kenmerkend. De stelling die hij tijdens de Bol Masterclass propageert, dat een product dat op acht plekken te koop wordt aangeboden, nog steeds potentieel succesvol kan zijn voor jou. Want je kunt met de andere verkopers de concurrentie aan gaan. In de Bol Masterclass worden verschillende methoden behandeld om te concurreren. Eén van die methoden is dat je gaat concurreren door middel van de teksten bij de producten. Je kunt er ook voor kiezen om te concurreren op prijs.

De producten inkopen

Als je ervan overtuigd bent dat jouw product kansrijk is in Nederland moet je het gaan inkopen. Dat kan uiteraard bij Aliexpress.com, maar dat is niet zo handig. In de Bol Masterclass wordt uitgelegd waarom je beter op zoek kunt gaan naar een leverancier, die het product in grote hoeveelheden kan leveren. Daardoor gaat je inkoopprijs omlaag en kun je het product dus met nog meer winst verkopen. Ga niet met de eerste de beste leverancier in zee. Je hebt een partij nodig die betrouwbaar is.

Een betrouwbare leverancier vinden is een eerste stap. Dan heb je de garantie dat je de producten werkelijk binnen krijgt en kun je ook in de toekomst van die leverancier gebruik maken. Bij het transport naar Nederland kun je echter ook voor grote verrassingen komen te staan. Je krijgt te maken met belastingen en met mogelijke export- en importregels. Het is echt heel ingewikkeld om dat op een goede manier te regelen. Op die complexiteit wordt tijdens de Bol masterclass diep ingegaan. Jia Ruan geeft in de Bol Masterclass veel praktische informatie om te voorkomen dat het transport tot een debacle leidt.

Bol.com doet de rest

Als je het transport naar Nederland hebt geregeld is het grootste deel van het werk gedaan. In de Bol Masterclass wordt uitgelegd hoe je dan te werk moet gaan. Als eerste zorg je ervoor dat de producten naar de magazijnen van Bol.com worden gestuurd. Daar worden ze opgeslagen. Bol.com regelt ook de distributie naar de klanten en vanaf dat moment kun je eigenlijk achterover leunen totdat het geld binnen stroomt. Dat ga je natuurlijk niet doen. Want je wilt meer, dus ga je op zoek naar andere goedkope producten die je in Nederland voor een veel hogere prijs kunt verkopen.

Wil jij online je geld verdienen?

Een Bol Masterclass kopen

Als je een Bol Masterclass kopen wilt kun je die gewoon thuis in je eigen tempo volgen. De Bol Masterclass bestaat uit acht videomodules met een lengte van drie tot zes kwartier. Ook krijg je ondersteuning in de vorm van documentatie, een wekelijkse groepscoaching en support vanuit de community. Je kunt een Bol Masterclass kopen voor net geen duizend euro. Dat lijkt veel geld, maar als je het goed aanpakt heb je die kosten er binnen de kortste keren uitgehaald.

De betrouwbaarheid van Jia Ruan

Jia Ruan is een inspirerende spreker, die zich bedient van allerlei snel en zeer commercieel taalgebruik. Dat wordt door sommigen gezien als onbetrouwbaar. Een commerciële toon hoort echter bij e-commerce, dus je hoeft dat niet als een bezwaar te zien. Feit is dat zijn lessen zeer motiverend zijn. Je kunt merken dat Jia Huan bereid is om zijn eigen ervaring te delen als hulpmiddel voor anderen, zodat die niet dezelfde fouten maken als hij heeft gedaan. Juist daarom is de Bol Masterclass zo waardevol, want wat is er mooier dan leren van andermans fouten.

Wil jij online je geld verdienen?