Skah Boloo Bol.com Blueprint Review – Betrouwbaar of niet?

Boloo is een combinatie van een community, een toolpakket en een cursus voor Bol.com verkopers. Die moeten ertoe bijdragen dat je een succesvolle verkoper wordt op Bol.com. Boloo wordt ondersteund door Bol.com, omdat dit platform graag verder wil groeien. Dat kan met name door de populariteit van het verkopen via Bol.com te stimuleren. De tools in Boloo dragen ertoe bij dat verkopers beter kunnen inschatten of hun product potentie heeft om goed te verkopen. Maar het heeft veel meer handige hulpmiddelen, die je helpen om een winstgevende verkoper te worden op Bol.com.

N

Goede uitleg

N

Volledige Cursus

N

Goede tools

N

Theorie en praktijk

N

Community

N

Bonusmateriaal

Wil jij online je geld verdienen?

Verkopen via Bol.com

Wie niet bekend is met e-commerce zal niet onmiddellijk beseffen dat de artikelen op het platform Bol.com door externe verkopers worden verkocht. Iedereen kan dat doen en gebruik maken van het verkoopapparaat en de logistiek van Bol.com. Op zich is het heel eenvoudig. Je zoekt een product, dat je voor een lage prijs kunt inkopen. Daarvan koop je een grote voorraad. Die wordt opgeslagen in de magazijnen van Bol.com en op de site aangeboden, uiteraard voor een aanzienlijk hogere prijs dan de inkoopprijs. Op die manier kun je uit de verkoop van je product een aardig bedrag bij elkaar verdienen.

Boloo ondersteunt verkopers met data

Als je niet de mogelijkheid hebt om voldoende informatie te verzamelen over de producten die je wilt verkopen, is ondernemen via Bol.com één grote gok. Want hoe weet je of het product al wordt aangeboden? En voor welke prijs? Is er wel interesse in het product? Dat zijn belangrijke vragen waar je het antwoord op wilt hebben voordat je in zo’n product gaat investeren. Boloo zorgt ervoor dat het risico een stuk kleiner wordt. Het is een initiatief van andere Bol.com verkopers. De community is te vinden in twee Facebookgroepen: de Community en de Academy. De Academy is voor iedereen toegankelijk. De Community is alleen toegankelijk voor de verkopers die een abonnement hebben op Boloo.

Trainingsvideos, coaching en cursussen

In de Community kun je veel informatie vinden over de toolbox van Boloo. Er zijn veel instructievideo’s te vinden, waarin duidelijk wordt uitgelegd wat je allemaal kunt doen met de verschillende tools en hoe je ze moet gebruiken. Er is ook een mogelijkheid om gebruik te maken van coaching. Als je er met de informatie in de community niet uitkomt kun je een Boloo cursus volgen. In de cursus worden alle tools behandeld. In deze Boloo review kun je lezen welke Boloo ervaringen de andere leden van de community hebben met de verschillende tools.

Doel van de Boloo Blueprint cursus

Om echt goed te leren hoe je producten kunt verkopen via Bol.com moet je de Boloo Blueprint cursus volgen. Daar heb je recht op als je een account aanmaakt bij Boloo. De tools die je vanaf dat moment mag gebruiken zijn zeer divers. Er is een product checker, een product database, een niche detector, een keywordverkenner en een winstcalculator. Daarnaast is er een aantal managementtools voor het opzetten van mailcampagnes, orderbeheer, voorraadbeheer, etc. Nieuw is een dienst om je producten voor een lage prijs te transporteren van China naar Nederland. Het doel van al die tools en de cursus is om je te helpen een winstgevend bedrijf op te zetten.

Wil jij online je geld verdienen?

Aan de hand van Boloo (Skah)

De Boloo Blueprint cursus is geschikt voor iedereen. Je hebt geen vooropleiding nodig of ervaring met online ondernemerschap. Skah, een zeer succesvolle verkoper op bol.com, neemt je bij de hand en legt alles wat je moet weten duidelijk uit. Dat begint met een uitleg welke stappen je moet zetten om te starten met ondernemen op Bol.com. Houd er rekening mee dat je niet passief achter je computer moet blijven zitten. Je moet zelf actie ondernemen en veel tijd en energie in je Bol.com onderneming steken als je er een succes van wilt maken. In het vervolg van deze Boloo review worden de belangrijkste tools besproken.

Product Tracker

Met de Product Tracker kun je producten op bol.com volgen. Je krijgt de informatie van de producten van andere verkopers te zien, zoals de voorraad, hoeveel omzet er met het product wordt gehaald en de verkoopcijfers van de afgelopen maand. Deze tracker is erg handig, want hij kan je helpen om te beslissen of jij een dergelijk product aan moet bieden via Bol.com.

Product Database

Alle producten die via Bol.com worden verkocht staan in de Product Database. Dat is erg nuttig, want dan kun je zien hoe populair die producten zijn. Je kunt ook op zoek gaan naar gelijkwaardige producten en die met elkaar vergelijken. Dat maakt het gemakkelijker om een beslissing te nemen of er voor een product dat jij zou willen verkopen wel een markt is.

Niche Detector

Ondernemers zijn vaak op zoek naar niche producten. Dat zijn winstgevende producten, die door maar heel weinig concurrenten worden aangeboden. Met de Boloo Niche Detector kom je daar gemakkelijk achter. In de Niche Detector zitten filters, waarmee je kunt inschatten of je met een product veel geld kunt verdienen.

Boloo Keyword Verkenner

Het zoeken in Bol.com gebeurt op basis van zogenaamde keywords. Met de Keyword Verkenner kun je zien of er op de trefwoorden die jij van plan bent om te gebruiken veel is gezocht. Als dat niet zo is, is de belangstelling voor dat product kennelijk niet zo groot. Dan moet je misschien besluiten om andere producten te gaan verkopen.

Boloo Winstcalculator

De Boloo Winstcalculator is een supertool. Daarmee kun je voorspellen hoe hoog de winst is op de door jou verkochte artikelen. In de Winstcalculator voer je alle kosten die je maakt om het product aan te kunnen bieden in, evenals de verkoopprijs. De Winstcalculator laat vervolgens zien hoeveel je met dat product gaat verdienen. Deze tool stelt je in staat om te voorkomen dat je een investering doet, die niet wordt terugverdiend.

Boloo Management Tools

De tools die tot dusver zijn besproken helpen je als verkoper om te bepalen hoe kansrijk het is om de producten die jij in gedachten had te verkopen via Bol.com. Als je eenmaal begonnen bent met producten verkopen, kun je gebruik maken van een aantal management tools. Het Sales Dashboard geeft inzicht in je verkoopcijfers. Je kunt er je omzetcijfers bekijken en zien hoeveel winst je hebt gemaakt. Door het Sales Dashboard te gebruiken in combinatie met het Voorraadbeheer kun je voorkomen dat de producten die jij aanbiedt uitverkocht raken.

Met de Boloo Mailcampagnes kun je de e-mailcommunicatie met je klanten automatiseren. Je zet bijvoorbeeld een campagne op om je klanten voortdurend te informeren over hun bestelling. Dat is belangrijk, want een goede communicatie leidt tot tevreden klanten en dat zie je terug in je reviews. De Mailcampagnes tool gaat vergezeld van een aantal kant-en-klare templates. Daarmee is het opzetten van een e-mailcampagne heel eenvoudig.

Wil jij online je geld verdienen?

Boloo Community

Door de Boloo Blueprint Cursus te volgen krijg je automatisch toegang tot de Community. Het belang daarvan moet je niet onderschatten, want de Community is erg actief. Je krijgt er heel snel antwoord op vrijwel al je vragen. Maar ook als je geen concrete vragen hebt is het leuk om rond te kijken in de Community. Het is een verzamelplaats van ondernemers die allemaal hun producten verkopen via Bol.com. Dat schept een band.

De Boloo cursus is niet gratis

Hoewel je uit sommige advertenties anders zou kunnen concluderen is de Boloo cursus niet gratis. Alleen de eerste zeven dagen zijn gratis. Daarna moet je een abonnement nemen. Je hebt keus uit drie varianten: Starter, Business en Enterprise. De meest voordelige variant kost ongeveer 40 euro per maand. De prijzen van de abonnementen worden soms gewijzigd, dus check de Boloo website voor de actuele prijzen.

Boloo Forwarding

Een dienst die in deze Boloo Review niet mag ontbreken is Boloo Forwarding. Dat is een dienst die je in staat stelt om je producten voor een zeer lage prijs van China naar Nederland te laten transporteren. Dat is een dienst waar veel ondernemers graag gebruik van maken. De meesten van hen kopen hun producten in China goedkoop in. Ze moeten dan nog een manier zien te vinden om de producten in Nederland te krijgen. Dat is soms erg ingewikkeld, want je krijgt te maken met allerlei belastingen en regelingen waar je aan moet voldoen. Ook komt het regelmatig voor dat transporten verdwijnen, omdat de partijen niet betrouwbaar blijken te zijn.

Boloo Forwarding neem je al die zorgen uit handen. Je producten worden voor het laagste tarief dat op dat moment beschikbaar is op en betrouwbare en veilige manier naar Nederland vervoerd. Je hebt de keus uit de trein, de boot of het vliegtuig. Als je een lage transportprijs wilt is de boot of de trein de beste keuze. Je moet dan op de koop toenemen dat je producten wel een aantal weken tot maanden onderweg kunnen zijn. Als het belangrijk voor je is dat de producten snel kunnen worden aangeboden bij Bol.com moet je kiezen voor het vliegtuig, maar dat is wel veel duurder. Boloo Forwarding is erg populair. Er is sprake van een flinke wachtlijst voordat je wordt toegelaten tot deze dienst.

Wil jij online je geld verdienen?